Wie zijn wij ?

RMC 783 is een Brusselse modeltreinclub, waarvan de lokalen sedert 2009 zijn gevestigd in het metrostation Sint-Guido van de MIVB, in Anderlecht. De club heeft als doel de bouw van meerdere treinbanen om zijn leden toe te laten om hun rollend materieel van verschillende systemen en schalen te laten rijden.

Wij beschikken over:

  • een grote H0-modelspoorbaan die een ruimte beslaat van 60m² en 250m aan sporen omvat (waarvan 30% wisselstroom, 70% gelijkstroom);
  • een H0m-modelspoorbaan van 850 x 70 cm;
  • een nieuwe modelspoorbaan in N die momenteel in opbouw is;
  • een werkplaats met allerlei toestellen (zaag, soldeerbout, ….;
  • een bibliotheek met de modelbouwtijdschriften waarop de club is geabonneerd.

Van waar komt de naam RMC783 ?

Oorspronkelijk legde de club zich alleen toe op het Märklin systeem. Alle H0-locomotieven die toen werden vervaardigd door Märklin droegen een referentienummer 700 of 800, en later 3000. Zo kwamen onze voorgangers tot « Rail Model Club 783 ».

Van wanneer dateert de oprichting van de club ?

We zouden de oorsprong moeten opzoeken in onze archieven….wanneer we eens tijd hebben ! We weten dat de club in Elsene was gevestigd in de jaren 70, en de oudste van de huidige leden herinneren zich dat ze naar Woluwe verhuisde in het begin van de jaren 80. Vervolgens, begin de jaren 90, kreeg de club een lokaal in het metrostation Anneessens (Brussel-centrum), en tenslotte hebben we sedert 2009 onze huidige lokalen in het metrostation Sint-Guido (Anderlecht).

Waar bevindt zich de club RMC-783 ?

Wij bevinden ons in twee ondergrondse lokalen in het metrostation Sint-Guido, op lijn 5 van de Brusselse metro. Helaas hebben deze lokalen geen publieke ingang. Dit heeft als gevolg dat het bezoek van onze lokalen maar mogelijk is na afspraak met één van onze leden.

Is het mogelijk om de club te bezoeken om kennis te maken ?

Ja, heel graag !
Leden komen gewoonlijk op dinsdagavond tegen 20u bijeen om te werken(soms), hun treinen te laten rijden (vaak) of heb gewoon plezier met vrienden (altijd).
Het is natuurlijk altijd mogelijk om eens te komen kijken, maar alleen op afspraak, want onze lokalen bevinden zich in een niety-publieke zone van een metrostation.
Heb je een baan met treintjes thuis ?
Of heb je thuis één of meer treintjes maar geen plaats om een eigen treinbaan te bouwen ?
Aarzel dan niet en contacteer ons direct…. 

E-mail: Stuur ons een bericht !

Telefoon:
0485/42 67 94
0474/46 79 45
02/515 29 57 (dinsdag van 20h00 tot 22h00)

Lokaal:
Metro Sint-Guido (Lijn 5 van de MIVB), Anderlecht, Brussels Hoofdstedelijk Gewest (dinsdag van 20h00 tot 22h00)
Bezoek is mogelijk, maar alleen op afspraak !